Brew Monkey logo wit

Workshop bier brouwen

Workshop bier brouwen (1 dag)

Een dag voor de onervaren en ervaren thuisbrouwen!

Opleidingsdata (tijdelijk on hold i.v.m. Corona):

Elke laatste zondag van de maand is er een mogelijkheid om deel te nemen aan een Workshop bier brouwen. De maximale groepsgrootte is 20 personen, waarbij er per groepje van max. 5 personen een eigen bier wordt gebrouwen in een van de vier kleine brouwketels. Natuurlijk onder begeleiding van de Brouwmeester!

Voor de inwendige mens wordt gezorgd, je leert wat van de ingrediënten en het bierbrouwproces en het resultaat is een echt zelf gebrouwen biertje! Iedereen krijgt een gistvaatje met het zelf gebrouwen bier mee naar huis, samen met enkele bierflesjes, kroonkurken en een kroonkurkapparaatje. Als het bier is uitgegist kan er thuis gebotteld worden.

Uiteraard wordt er tijdens de workshop bier brouwen een duidelijke uitleg met instructie hierover meegegeven.

Een dag voor de onervaren en ervaren thuisbrouwer!

Workshop bier brouwen sfeerbeeld

De prijs is all-in

Tijdstip:10.00 uur
Ontvangst met koffie
Uitleg van de dagindeling en stappen in het brouwproces
Tijdstip:11.00 uur
Starten met brouwen!
Uitleg van de dagindeling en stappen in het brouwproces
Inhoud:Uitleg over (het gebruik) van brouwmout, schroten, storten, roeren, maischen, enz. Filteren, uitleg over de inns&outs van het filterproces. Overpompen en start koken. Uitleg over (het gebruik) van hop, hopsoorten, bitterheid, aroma, conservering, kruiden, etc. Hop toevoegen.
Tijdstip:13:30u
Lunch (tijdens het kookproces).
Koelen van de wort en overpompen naar de gistvaatjes.
Uitleg over (het belang) van gist.
Tijdstip:17.00 uur
Opruimen, samenvatting van het brouwproces onder het genot van een heerlijk speciaalbiertje.

Leer meer over Brew Monkey

Ervaringen

brouw workshop

Zakelijk - Relatiegeschenk

Brouwketel

Informatie workshop

Zakelijke aanvraag