Workshop bier brouwen
Workshop bier brouwen (1 dag)
Een dag voor de onervaren en ervaren thuisbrouwen!
LET OP, VANWEGE HET GROTE SUCCES ZIJN DE EERSTVOLGENDE PLEKKEN IN oktober 2023!
Geen zin om lang te wachten? Bekijk onze bierbrouw pakketten waarmee iedereen thuis bier kan leren brouwen. De pakketten zijn ook leuk om als cadeau te geven. Door de duidelijke handleiding en instructievideo’s is het brouwproces toegankelijk gemaakt.
Workshop zelf bier brouwen
Een keer per kwartaal is er een mogelijkheid om deel te nemen aan een workshop zelf bier brouwen in Berlicum. De maximale groepsgrootte is 9 personen, waarbij er per groepje van max. 3 personen een eigen bier wordt gebrouwen in een van de vijf kleine brouwketels. Natuurlijk onder begeleiding van de Brouwmeester!
Voor de inwendige mens wordt gezorgd, je leert wat van de ingrediënten en het bierbrouwproces en het resultaat is een echt zelf gebrouwen biertje! Iedereen krijgt een gistvaatje met het zelf gebrouwen bier mee naar huis, samen met enkele bierflesjes, kroonkurken en een kroonkurkapparaatje. Als het bier is uitgegist kan er thuis gebotteld worden.
Uiteraard wordt er tijdens de workshop bier brouwen een duidelijke uitleg met instructie hierover meegegeven.
Tijdstip: | 10.00 uur Ontvangst met koffie Uitleg van de dagindeling en stappen in het brouwproces |
---|---|
Tijdstip: | 11.00 uur Starten met brouwen! Uitleg van de dagindeling en stappen in het brouwproces |
Inhoud: | Uitleg over (het gebruik) van brouwmout, schroten, storten, roeren, maischen, enz. Filteren, uitleg over de inns&outs van het filterproces. Overpompen en start koken. Uitleg over (het gebruik) van hop, hopsoorten, bitterheid, aroma, conservering, kruiden, etc. Hop toevoegen. |
Tijdstip: | 13:30u Lunch (tijdens het kookproces). Koelen van de wort en overpompen naar de gistvaatjes. Uitleg over (het belang) van gist. |
Tijdstip: | 17.00 uur Opruimen, samenvatting van het brouwproces onder het genot van een heerlijk speciaalbiertje. |