Op deze pagina vind je de veelgestelde vragen die naar voren komen bij het zelf brouwen van bier. Staat jouw vraag hier niet tussen? Neem dan contact op met onze klantenservice, wij helpen je graag verder met je één van je veelgestelde vragen.

Veelgestelde vragen over het bestelproces

Één van de meest veelgestelde vragen bij de zakelijke klant. Wij streven er naar jouw bestelling nog dezelfde dag te versturen zodat je het de volgende dag in huis hebt. Het komt voor dat dit soms niet haalbaar is, daarom willen wij hier geen valse beloftes over afgeven. Binnen 2 werkdagen verzonden is daarom onze belofte. Over het algemeen wordt je bestelling de dag na verzending geleverd.

Het kan natuurlijk dat je echt niet tevreden bent en je een ander product had verwacht dan je hebt ontvangen. Je kan het product dan onbeschadigd, ongeopend en ongebruikt naar ons terugsturen. De retourkosten zijn voor jouw rekening. Wij zorgen er vervolgens voor dat je geld binnen 14 dagen op je rekening is teruggestort.
Om te maischen heb je 5 liter water nodig. Daarnaast gaat er een moutmix in de pan van ongeveer 1400 gram. Er moet ook continue geroerd worden. Als je pan een te kleine inhoud heeft dan past het er waarschijnlijk niet in en kan je niet goed meer roeren. Zorg dat je een minimale inhoud van 8 liter hebt, maar 10 liter is beter.
Het meegeleverde zakje gist is een zakje van Fermentis en bevat 11.5 gram gist. De inhoud van 1 zakje is voldoende voor 20-30 liter bier. We adviseren daarom om niet meer dan een half zakje toe te voegen bij stap 7 vergisten.
De vergisting vindt in verschillende fases plaats. Allereerst heb je de hoofdgisting die begint die kan al binnen een paar uur plaatsvinden en duurt over het algemeen 2-3 dagen. Je ziet het waterslot hevig borrelen. De 2e fase is de nagisting, waarbij de vergisting iets afzwakt en in een rustiger tempo doorgaat. Het hang van verschillende variabelen als type gist, hoeveelheid gist en vergistingstemperatuur, af wanneer deze fase start en hoe lang deze duurt. Na ongeveer 2 weken kan je bottelen. Als je flesjes gebotteld zijn vindt vervolgens nog hergisting op de fles plaats.

Er zijn twee voornaamste redenen waarom je minder bier overhoudt dan 4-5 liter.

  1. je hebt te snel gefilterd en gespoeld waardoor er veel wort is achtergebleven in je bostel.
  2. je hebt te hard gekookt waardoor er veel wort is verdampt.

Mocht je aan het einde van de kook merken dat je substantieel minder wort overhoudt, dan kan je er voor kiezen om nog wat water toe te voegen. LET OP: doe dit enkel voordat je gaat koelen, daarna niet meer!

Mis je nog veelgestelde vragen?

Zijn er nog veelgestelde vragen die in één van bovenstaande rubrieken ontbreken? Laat het ons dan weten. Wij willen jullie zoveel mogelijk informatie verschaffen zodat je de juiste keuze maakt voor het thuis bier brouwen. Daarnaast kunnen we onze veelgestelde vragen optimaliseren voor toekomstige bezoekers.

Zakelijke aanvraag

Informatie workshop