Veelgestelde vragen

Op deze pagina vind je de veelgestelde vragen die naar voren komen bij het zelf brouwen van bier. Staat jouw vraag hier niet tussen? Neem dan contact op met onze klantenservice, wij helpen je graag verder met je één van je veelgestelde vragen.

Bestelproces

Op werkdagen voor 15:00 besteld is dezelfde dag verzonden.

We doen er alles aan om dit artikel op tijd te bezorgen. Het is echter in een enkel geval mogelijk dat door omstandigheden de bezorging vertraagd is.

Wanneer je een bestelling hebt geplaatst ontvang je direct een orderbevestiging. Check altijd even de spam-box van uw mail. Mogelijk dat de bevestiging daar in zit. 

Mocht dit niet het geval zijn dan is er mogelijk een foutje gemaakt met het invullen van uw mailadres. Neem even contact op via whatsapp en we zorgen dat u de bevestiging ontvangt. 

Alle bestellingen worden dagelijks opgehaald door DHL. Jouw pakket wordt gescand in het sorteercentrum waarna je een melding krijgt op het opgegeven mailadres. In de meeste gevallen worden deze dezelfde avond al gescant, maar wanneer het erg druk is bij DHL kan het voorkomen dat de pakketten de volgende ochtend pas worden gescand. 

Mocht je na 2 werkdagen nog geen Track & Trace hebben ontvangen kan het zijn dat het mailadres niet volledig juist is doorgegeven. Neem dan even contact op met ons via Whatsapp. 

Bestellingen naar een Nederlands adres worden gratis bezorgd bij een bedrag boven de €30. 

Als gratis extra service bieden wij “verzenden in een neutrale doos” aan. Hierdoor ziet de ontvanger niet direct wat het cadeau is wat hij/zij gaat openmaken. 

Daarnaast is het ook mogelijk om een persoonlijke boodschap toe te voegen. Geef zowel de neutrale doos als de persoonlijke boodschap door in de “comments” tijdens het afrekenen en wij zorgen dat deze wordt toegevoegd. 

Het kan natuurlijk dat je echt niet tevreden bent en je een ander product had verwacht dan je hebt ontvangen. Je kan het product dan onbeschadigd en ongebruikt naar ons terugsturen. De retourkosten zijn voor eigen rekening. Wij zorgen er vervolgens voor dat het volledig betaalde bedrag binnen 14 dagen op je rekening is teruggestort.

Retour adres:
Brew Monkey
Helftheuvelweg 11
5222 AV, ’s-Hertogenbosch
Nederland

Voeg een briefje toe in de doos met:
– Naam
– Mailadres
– Ordernummer
– Rekeningnummer 

Omdat we een doos gebruiken met een leuke opdruk van Brew Monkey heb je de keuze om je pakket te laten verzenden in een neutrale doos zodat het een verrassing blijft voor de ontvanger. Geef tijdens het afrekenen “neutrale doos” aan. 

Een neutrale doos is een witte of bruine doos die om het originele Brew Monkey Pakket gaat zodat het uitpakken voor de ontvanger een leuke ervaring blijft. 

BELANGRIJK: We denken graag na over het milieu! Jij ook? Overweeg dan om jouw Brew Monkey pakket te laten bezorgen bij een DHL Servicepunt bij jou in de buurt. Hierdoor blijft jouw cadeau gegarandeerd een verassing voor de ontvanger en hoeven we niet 2 dozen te gebruiken voor de verzending.

Brouwproces

De Ingrediënten zijn +- 9 maanden (na ontvangst) houdbaar.

Let op: Bijna alle pakketten hebben een langere houdbaarheid. Wanneer dit het geval is staat de T.H.T. datum vermeld op de mout. Kijk dus eerst even op het label dat op je moutzak zit.

Wanneer je twijfelt over de kwaliteit raden we altijd aan om gewoon te brouwen (het is zonde om het weg te gooien natuurlijk!). Mocht het bier dan niet in de smaak vallen kan je een nieuw ingrediëntenpakket aanschaffen via de shop

Onze handleiding komt in 4 talen: Nederlands, Engels, Duits en Frans

Op de “Zelf Bier Brouwen pagina” vind je een downloadknop voor de digitale handleiding en onze handige instructievideo’s. 

Zijn we per ongeluk iets vergeten toe te voegen aan je pakket? Stuur ons even een WhatsApp bericht (+31624905937) met het ordernummer, uw naam en de product(en) die u mist. Wij zullen deze dan uiteraard zo snel mogelijk nasturen! 

De vergisting vindt in verschillende fases plaats. Allereerst heb je de hoofdgisting die begint die kan al binnen een paar uur plaatsvinden en duurt over het algemeen 2-3 dagen. Je ziet het waterslot hevig borrelen. De 2e fase is de nagisting, waarbij de vergisting iets afzwakt en in een rustiger tempo doorgaat. Het hang van verschillende variabelen als type gist, hoeveelheid gist en vergistingstemperatuur, af wanneer deze fase start en hoe lang deze duurt. Na ongeveer 2 weken kan je bottelen. Als je flesjes gebotteld zijn vindt vervolgens nog hergisting op de fles plaats. 

Het waterslot dient ervoor om de vergistingsemmer luchtdicht te houden. De lucht van buiten kan niet naar binnen. Tijdens het vergisten komt er een hoop lucht vrij in de emmer waardoor er druk op de emmer komt de staan. Deze “overdruk” kan wel via het waterslot naar buiten. Het water in het waterslot bied genoeg bescherming tegen de buitenlucht, maar het dopje kan als extra bescherming worden geplaatst zodat er 100% geen fruitvliegjes etc. bij het bier kunnen komen. 

Om te maischen heb je 5 liter water nodig. Daarnaast gaat er een moutmix in de pan van ongeveer 1400 gram. Er moet ook continue geroerd worden. Als je pan een te kleine inhoud heeft dan past het er waarschijnlijk niet in en kan je niet goed roeren. Zorg dat je een minimale inhoud van 8 liter hebt, maar een grotere pan van bijvoorbeeld 10 liter is nog beter.

In alle pakketten (behalve bij Dubbel bier) wordt 5 gram gist geleverd. Je kan dit volledige zakje toevoegen bij stap 7 “Vergisten”.

Er zijn twee voornaamste redenen waarom je minder bier overhoudt dan 4-5 liter.

  1. je hebt te snel gefilterd en gespoeld waardoor er veel wort is achtergebleven in je bostel.
  2. je hebt te hard gekookt waardoor er veel wort is verdampt.

Mocht je aan het einde van de kook merken dat je substantieel minder wort overhoudt, dan kan je er voor kiezen om nog wat water toe te voegen. LET OP: doe dit enkel voordat je gaat koelen, daarna niet meer!

I.v.m. het vermogen van de Brew Monk en de hoogte van het filter raden we altijd aan om minimaal 10-15 liter te brouwen. Bekijk hier alle 10 liter ingrediëntenpakketten. 

Heb je nog andere vragen over het brouwen?

Bekijk de volledige handleiding en brouwvideo’s op de pagina “zelf bier brouwen“. Ook worden er veel vragen beantwoord in de Brew Monkey Bierbrouwers Community. Hier kan je volledig gratis lid van worden via: https://www.facebook.com/groups/1859636537447096

Mocht je nog andere vragen hebben dan kan je ons altijd gemakkelijk een Whatsapp bericht sturen op +31624905937.

Zakelijke aanvraag

Informatie workshop