Brew Monkey logo wit

Veelgestelde vragen

Op deze pagina vind je de veelgestelde vragen die naar voren komen bij het zelf brouwen van bier. Staat jouw vraag hier niet tussen? Neem dan contact op met onze klantenservice, wij helpen je graag verder met je één van je veelgestelde vragen.

Veelgestelde vragen over het bestelproces

Op werkdagen voor 15:00 besteld is de volgende dag in huis.

We doen er alles aan om dit artikel op tijd te bezorgen. Het is echter in een enkel geval mogelijk dat door omstandigheden de bezorging vertraagd is.

Bestellingen naar een Nederlands adres worden gratis bezorgd bij een bedrag boven de €75. 

Om te maischen heb je 5 liter water nodig. Daarnaast gaat er een moutmix in de pan van ongeveer 1400 gram. Er moet ook continue geroerd worden. Als je pan een te kleine inhoud heeft dan past het er waarschijnlijk niet in en kan je niet goed meer roeren. Zorg dat je een minimale inhoud van 7 liter hebt, maar 10 liter is beter.

In alle pakketten (behalve bij Dubbel bier) wordt 5 gram gist geleverd. Je kan dit volledige zakje toevoegen bij stap 7 “Vergisten”.

De vergisting vindt in verschillende fases plaats. Allereerst heb je de hoofdgisting die begint die kan al binnen een paar uur plaatsvinden en duurt over het algemeen 2-3 dagen. Je ziet het waterslot hevig borrelen. De 2e fase is de nagisting, waarbij de vergisting iets afzwakt en in een rustiger tempo doorgaat. Het hang van verschillende variabelen als type gist, hoeveelheid gist en vergistingstemperatuur, af wanneer deze fase start en hoe lang deze duurt. Na ongeveer 2 weken kan je bottelen. Als je flesjes gebotteld zijn vindt vervolgens nog hergisting op de fles plaats. 

Er zijn twee voornaamste redenen waarom je minder bier overhoudt dan 4-5 liter.

  1. je hebt te snel gefilterd en gespoeld waardoor er veel wort is achtergebleven in je bostel.
  2. je hebt te hard gekookt waardoor er veel wort is verdampt.

Mocht je aan het einde van de kook merken dat je substantieel minder wort overhoudt, dan kan je er voor kiezen om nog wat water toe te voegen. LET OP: doe dit enkel voordat je gaat koelen, daarna niet meer!

Als gratis extra service bieden wij “verzenden in een neutrale doos” aan. Hierdoor ziet de ontvanger niet direct wat het cadeau is wat hij/zij gaat openmaken. 

Daarnaast is het ook mogelijk om een persoonlijke boodschap toe te voegen. Geef zowel de neutrale doos als de persoonlijke boodschap door in de “comments” tijdens het afrekenen en wij zorgen dat deze wordt toegevoegd. 

Het kan natuurlijk dat je echt niet tevreden bent en je een ander product had verwacht dan je hebt ontvangen. Je kan het product dan onbeschadigd, ongeopend en ongebruikt naar ons terugsturen. De retourkosten zijn voor eigen rekening. Wij zorgen er vervolgens voor dat het volledig betaalde bedrag binnen 14 dagen op je rekening is teruggestort.

Het waterslot dient ervoor om de vergistingsemmer luchtdicht te houden. De lucht van buiten kan niet naar binnen. Tijdens het vergisten komt er een hoop lucht vrij in de emmer waardoor er druk op de emmer komt de staan. Deze “overdruk” kan wel via het waterslot naar buiten. Het water in het waterslot bied genoeg bescherming tegen de buitenlucht, maar het dopje kan als extra bescherming worden geplaatst zodat er 100% geen fruitvliegjes etc. bij het bier kunnen komen. 

Heb je nog andere vragen over het brouwen?

Bekijk de volledige handleiding en brouwvideo’s op de pagina “zelf bier brouwen“. Ook worden er veel vragen beantwoord in de Brew Monkey Bierbrouwers Community. Hier kan je volledig gratis lid van worden via: https://www.facebook.com/groups/1859636537447096

Mocht je nog andere vragen hebben dan kan je ons altijd gemakkelijk een Whatsapp bericht sturen op +31624905937.

Zakelijke aanvraag

Informatie workshop