Zelf Tripel bier brouwen met een Brew Monkey pakket.

Een van de overeenkomsten tussen ons en onze zuiderburen is de liefde voor Tripel. Nederland en België zijn zowel de grootste producenten als de grootste afnemers van deze biersoort. Kenmerkend aan de Tripel is het hoge alcoholpercentage van tussen de 7% en 10%. In tegenstelling tot het Dubbel bier, is de Tripel in veruit de meeste gevallen licht van kleur. De bierstijl valt hiermee onder de sterke Pale Ales. 

Sterke Pale Ales worden al heel lang gebrouwen maar waren donker van kleur. In het begin van de jaren 30 van de vorige eeuw is het Tripel biertje ontstaan zoals wij het vandaag de dag kennen. In Trapistenbrouwerij Westmalle werd een sterk biertje gebrouwen op basis van een al bestaand Blond bier. Dit sterke goudkleurige biertje werd ook wel super bier genoemd. Later is dit bekend komen te staan als Tripel. Die benaming werd daarna door verschillende brouwerijen overgenomen en zo werd dit een benaming voor deze bierstijl.

Met onze bierbrouw pakketten is het erg eenvoudig om je eigen Tripel te maken. Let er wel bij het koken op dat de Hallertauer Tradition hop goed is verdeeld aangezien deze in 2 delen toegevoegd moet worden. Aan het eind van het kookproces wordt er suiker toegevoegd aan het wort. Dit zorgt voor de vorming van meer alcohol, hierdoor komt het alcoholpercentage uit tussen de 8,5% en 9%. Tegelijkertijd zorgt de suiker ervoor dat het bier een zoetere smaak krijgt.

Klik op de afbeelding of naam van het product voor meer informatie.

receptenkaart zelf tripel bier brouwen

Welkom bij het ultieme Tripel Bierbrouw Pakket! Brouw je eigen heerlijke Tripel Bier

Ben je een gepassioneerde bierliefhebber die altijd al zijn eigen Tripel Bier heeft willen brouwen? Zoek niet verder! Onze Tripel bierbrouw pakketten zijn er in verschillende uitvoeringen zodat je de materialen kan ontvangen waar je behoefte aan hebt. De materialen zijn herbruikbaar dus je hoeft niet steeds een nieuw pakket te kopen, alleen maar de ingrediënten. Voor de ervaren brouwers die het proces willen automatiseren of grotere hoeveelheden willen brouwen hebben we de producten van Brew Monk.

Waarom Tripel Bier?

Tripel Bier is een van de meest geliefde bierstijlen ter wereld. Met zijn kenmerkende complexe smaakprofiel, bestaande uit fruitige esters, milde kruiden en een verfijnde zoetheid, is het de ideale keuze voor fijnproevers die op zoek zijn naar een unieke en verfijnde bierervaring. Het brouwen van je eigen Tripel Bier stelt je in staat om de subtiele nuances van deze klassieke stijl te verkennen en je eigen persoonlijke touch toe te voegen.

Onze Tripel Bierbrouw Pakketten

  1. Basis Bierbrouw pakket Tripel: Dit pakket bevat de basisbenodigdheden om een Tripel te brouwen. Er zitten hoogwaardige ingrediënten in (hop, mout en gist) en een vergistingsemmer. Er zit een uitgebreide handleiding bij waarin het brouwen van bier uitgelegd wordt.
  2. Plus Bierbrouw pakket Tripel: Het plus pakket bevat alles wat in een basis pakket zit en een hydrometer en maatglas. Hiermee kunnen de SG-waardes gemeten worden waardoor je de vergisting kan volgen. Daarnaast kan je aan de hand van deze waardes het alcoholpercentage meten.
  3. Compleet Bierbrouw pakket Tripel: Bij het compleet pakket zit al het voorgaande en een kroonkurkapparaat met 30 kroonkurken. Hiermee kun je het gebrouwen biertje bottelen. Dit is ons meest verkochte pakket.
  4. Luxe Bierbrouw pakket Tripel: Dit pakket bevat alles wat er in een compleet pakket zit en ook nog 15 lege flessen. Hierdoor heb je alles in huis om het brouwproces van begin tot eind soepel te laten verlopen.
  5. Premium Bierbrouw pakket Tripel: Bij het premium pakket zitten alle eerdergenoemde spullen en nog een reinigingsset. Deze kan gebruikt worden om de materialen steriel te maken en om na het brouwen schoon te maken. Hiermee wordt de kans dat het bier vervuild raakt verkleind.
  6. Ingrediënten pakket Tripel: Ons ingrediëntenpakket bevat vers geschrote mout, hopkorrels en gist. Deze pakketten zijn bedoeld als navulling voor als je al eens gebrouwd hebt en de materialen al bezit. De pakketten zijn er in 5, 10, 20 en 30 liter.

Waarom kiezen voor onze Tripel Bierbrouw Pakketten?

  1. Kwaliteit gegarandeerd: Onze pakketten bevatten alleen de beste ingrediënten en materialen om ervoor te zorgen dat je brouwsel een succes wordt. We hechten veel waarde aan kwaliteit en stellen hoge eisen aan onze leveranciers.
  2. Deskundige ondersteuning: Als ervaren brouwers begrijpen we dat vragen kunnen ontstaan tijdens het brouwproces. Ons team van bierexperts staat klaar om je te ondersteunen en al je vragen te beantwoorden.
  3. Succesvolle resultaten: Dankzij onze bewezen recepten en stapsgewijze handleidingen kunnen zelfs beginners met vertrouwen hun Tripel Bier brouwen en genieten van heerlijke resultaten.
  4. Passie voor brouwen: We delen dezelfde passie voor bierbrouwen als jij. We streven ernaar om jou de mogelijkheid te bieden om je liefde voor bier om te zetten in een zelfgebrouwen meesterwerk.

Begin vandaag nog met het brouwen van je eigen Tripel Bier en ontdek de opwindende wereld van ambachtelijk brouwen. Bestel nu ons Tripel Bierbrouw Pakket en laat je creativiteit de vrije loop! Word een thuisbrouwmeester en trakteer jezelf en je vrienden op een onvergetelijke bierervaring. Proost!

Een Tripel Bier en glas van het merk Leffe
Brew Monkey

Zakelijke aanvraag

Informatie workshop