BREW MONKEY & MADE BLUE

Schoon drinkwater voor iedereen! Dat is onze missie samen met Made Blue.

De beschikbaarheid van schoon water, veilig sanitair en goede hygiëne is een fundamenteel mensenrecht. Meer dan 785 miljoen mensen op de planeet hebben echter geen toegang tot schoon drinkwater. In de praktijk betekent dit dat vooral vrouwen en meisjes gemiddeld 6 kilometer per dag moeten lopen om schoon water te halen. Met minder tijd voor onderwijs, werk of zorg voor het gezin tot gevolg. 

In januari 2022 hebben we actie gevoerd onder de noemer NO DRY JANUARY! De actie heeft meer dan 5 MILJOEN LITER schoon drinkwater opgeleverd, waardoor we besloten hebben om deze actie ook in januari 2023 te doen! Voor ieder pakket dat wordt verkocht doneren wij € 1,50 aan Made Blue, dat schoon drinkwater bereikbaar maakt en dit heeft een enorme impact. 

Per verkocht bierbrouwpakket levert dit concreet het volgende op:

💧 5000 liter schoon drinkwater   💧 5 kinderen een jaar lang schoon drinkwater op school   💧  3,5 KG CO2 uitstoot bespaard   💧  500 plastic tassen bespaard   💧  0.75 bomen bespaard

 

TUSSENSTAND VAN DE TOTALE ACTIE:

 

25.415.400

Liter schoon drinkwater

25.415

Kinderen een jaar lang schoon drinkwater op school

177.908

KG CO2 uitstoot bespaard

2.541.540

Plastic tassen & flessen bespaard

3.812

Bomen bespaard

Bovenstaande cijfers zijn geüpdatet op 30-12-2022 

De actie levert niet alleen 5000 liter schoon drinkwater per pakket op, maar levert ook een positieve bijdrage aan CO2 reductie,  plastic reductie en er worden bomen bespaard omdat water niet meer boven open vuur gekookt hoeft te worden en er geen water meer in plastic flessen of tassen verkocht hoeft te worden!

OVER DE MADE BLUE ACTIE

Schoon drinkwater is de basis voor een gezond en productief bestaan. Helaas zijn er nog altijd veel landen waar mensen uren per dag moeten lopen om water te halen. Water dat vaak nog vervuild is ook, met veel ziektes en kindersterfte als gevolg. Deze mensen kunnen niet werken of naar school en kunnen zo nooit een gezond bestaan opbouwen.

Met een Brew Monkey Bierbrouw Pakkket kan je 5 liter bier brouwen. Wij doneren per liter gebrouwen bier 100 liter schoon drinkwater in ontwikkelingslanden via MADE BLUE. Dit betekent dat we per verkocht brouwpakket 500 liter schoon drinkwater kunnen realiseren.

MADE BLUE investeert namens ons in watervoorzieningen in landen waar permanent waterschaarste heerst zoals in Ethiopië, Tanzania en Vietnam. Dat doen ze op een heel transparante en duurzame manier. Je leest er alles over op de website van MADE BLUE: www.madeblue.org


Wij doneren per verkocht pakket € 0,15. Dat staat gelijk aan 500 liter schoon drinkwater.

U kunt zelf ook doneren! Klik op de onderstaande button en draag bij aan ons goede doel!

“Zonder schoon water geen lekker bier. In Nederland hoeven we niet stil te staan bij de luxe van drinkwater, maar dat is niet overal zo. Toen we ons verdiepten in de cijfers schrokken we zo enorm, dat we wisten dat we hier iets aan moesten veranderen.”

Sander de Jong – Eigenaar Brew Monkey

IN BEELD

Brew Monkey heeft in het kader van Dry January een actie gelanceerd: No Dry January. Speciaal in deze maand heeft ieder verkocht bierbrouwpakket geresulteerd in 1000 keer zoveel schoon drinkwater. De opbrengst van deze campagne in 2022, 5 MILJOEN LITER schoon drinkwater, was zo hoog dat we besloten hebben om dit goede doel ook in januari 2023 te doen!

Sander de Jong - Brew Monkey Eigenaar


EEN LITER VOOR EEN LITER

In de actie “Een liter voor een liter” van Brew Monkey wordt het aantal liter bier dat wordt gebrouwen met een bierbrouw pakket omgezet naar 100 liter schoon drinkwater in ontwikkelingslanden. 

Wij doneren per pakket €0,15, maar zelf iets doneren mag natuurlijk ook. Voeg tijdens het afrekenen in uw winkelmand zo vaak als u wilt de “Made Blue Actie” toe. 

Wil je meer informatie over “Een liter voor een liter” van Made Blue?
Klik op de onderstaande button. 

Bekijk alle Brew Monkey Bierbrouwpakketten

Zakelijke aanvraag

Informatie workshop