Zelf IPA brouwen met een Brew Monkey pakket.

India Pale Ale (dus geen Indian Pale ale) is wereldwijd een van de bekendste en populairste speciaalbieren. IPA is bevat vaak meer hop en alcohol dan een standaard biertje. Door de toevoeging van de extra hop is de bitterheid van IPA relatief hoog. Het hoge hopgehalte en alcoholpercentage zijn te verklaren door de oorsprong van IPA. 

Iemand die onbekend is met deze biersoort kan al snel de verkeerde aanname maken dat de biersoort is ontstaan in India. IPA is ontstaan in de 18e eeuw in Engeland. Gedurende deze tijd bezat het Verenigd Koninkrijk overal ter wereld kolonies waaronder India. De reis naar India duurde 5 maanden met een schip, terwijl het bier maar 4 maanden houdbaar was. Dit zorgde voor een probleem, vooral als je bedenkt dat elke soldaat in die tijd recht had op 1 pint bier per dag. Er was in die tijd al enige kennis van conserveren en men wist dat hop conserverend werkt, daarnaast wisten ze dat een hoger alcoholpercentage ervoor zorgde dat het bier langer goed bleef. Die kennis werd in de praktijk gebracht en dat leidde tot de introductie van India Pale Ale.

IPA heeft vaak een alcoholpercentage tussen de 5% en 7,5%. Bij de Imperial India Pale Ale ligt dit percentage zelfs nog hoger. Over het algemeen heeft IPA vaak fruitige tonen om de bitterheid van de extra hop te nuanceren. Tegenwoordig zijn er andere subvarianten van IPA beschikbaar zoals bijvoorbeeld American India Pale Ale (bijvoorbeeld NEIPA) en de DIPA (dubbel zoveel hop en een hoger alcoholpercentage).

Ook wij merken de toegenomen populariteit van IPA, deze smaak staat dit jaar in onze top 3 meest verkochte smaken. Wil je meer informatie over IPA zoals tips voor gerechten die goed bij een IPA passen? Lees dan onze blog over IPA.

Klik op de afbeelding of naam van het product voor meer informatie.

receptenkaart zelf ipa brouwen

IPA Brouwen: Start Nu met onze Bierbrouw Pakketten voor IPA

Ben je geïnteresseerd in IPA brouwen? Met onze uitgebreide en gebruiksvriendelijke bierbrouw pakketten, kun je de magie van het brouwen van je favoriete IPA thuis ontdekken. Of je nu een beginnende brouwer bent of een ervaren veteraan, onze pakketten maken IPA brouwen eenvoudig en leuk!

Waarom IPA Brouwen?

IPA is de afgelopen jaren steeds populairder geworden, waardoor het wereldweid een van de meest verkochte speciaalbieren is. Er zijn veel varianten van de IPA, IPA brouwen stelt je in staat te experimenteren met verschillende ingrediënten en brouwtechnieken.

Onze IPA Bierbrouw Pakketten

Met onze speciaal ontworpen bierbrouw pakketten voor IPA, is het nog nooit zo eenvoudig geweest om thuis een authentieke IPA te brouwen. Onze pakketten bevatten alles wat je nodig hebt, inclusief: Hoogwaardige ingrediënten (hop, mout en gist), duidelijke handleiding en instructievideo’s en toegang tot een Facebook community vol experts. Daarnaast bevatten de verschillende pakketten verschillende tools zodat je kunt kiezen voor het pakket wat het best bij je behoeftes past.

Waarom Kiezen voor Onze IPA Bierbrouw Pakketten?

Allereerst is er het gemak. Het proces wordt aan de hand van een uitgebreide handleiding en instructievideo’s uitgelegd. Hierdoor is er geen ervaring vereist met IPA brouwen. Hierdoor wordt het brouwen van IPA toegankelijk en leuk.

Daarnaast maken we alleen gebruik van kwalitatieve verse ingrediënten. De ingrediënten worden zorgvuldig afgewogen zodat je de juiste hoeveelheid hebt voor het brouwen van een lekker biertje. Daarna worden de ingrediënten op een speciale manier verpakt om de kwaliteit te waarborgen.

Mocht je alsnog tegen problemen aanlopen helpt onze klantenservice je graag zodat jij kan genieten van een lekker zelfgebrouwen biertje. Daarnaast hebben we ook een Facebook Community vol met experts die graag hun kennis delen.

Bestel Jouw IPA Bierbrouw Pakket Vandaag Nog

Zet je brouwvaardigheden in de schijnwerpers en ervaar de voldoening van het IPA brouwen met onze hoogwaardige bierbrouw pakketten. Of je nu op zoek bent naar een nieuwe hobby of de volgende grote brouwer wilt worden, wij hebben het juiste pakket voor jou.

resultaat zelf ipa brouwen

Zakelijke aanvraag

Informatie workshop