Zelf Blond bier brouwen met een Brew Monkey pakket.

Blond bier is een van de populairste speciaalbieren in Nederland. Het bier bevat weinig hop waardoor het minder bitter is dan bijvoorbeeld pils. De lage bitterheid en het frisse karakter zorgen ervoor dat het bier erg toegankelijk is. De naam blond bier komt van de kleur, het is namelijk een goudkleurig (blond) biertje. De oorsprong van blond bier ligt in België, het is namelijk begonnen als een variant van de donkerdere Belgische Dubbel. De bekende Dubbel biertjes werden naar Frankrijk geëxporteerd, maar de Franse bevolking werd niet echt enthousiast van de donkere biersoort. Vandaar dat een Belgische marketeer de keus maakte om een Dubbel te maken met lichtere moutsoorten, wat resulteerde in het bekende Blond bier.

De toegankelijkheid van Blond bier ligt hem niet alleen in de smaak, maar ook in het brouwproces. Tijdens het maischen hoeven er relatief weinig verschillende temperaturen bereikt te worden. Doordat er tijdens het koken relatief weinig hop toegevoegd wordt, is ook deze stap vrij makkelijk bij ons Blond bier bierbrouw pakket. Tijdens de laatste 5 minuten van het kookproces wordt er suiker toegevoegd voor een hoger alcoholpercentage. Het Blond bier heeft een alcoholpercentage tussen de 6% en 6,5%.

Sinds juli 2023 hebben we ook ons eigen Blond bier: Brew Monkey Colourful Blond. Dit is een fris, hoppig biertje. De hoppige aroma’s van het biertje verraden de smaak al enigszins. Het frisse karakter zorgt ervoor dat de bitterheid van de hop gemaskeerd wordt, waardoor dit een zeer toegankelijk biertje is. Het biertje is verkrijgbaar in verschillende hoeveelheden en in combinatie met een Brew Monkey glas. Ook is het onderdeel van ons verjaardagspakket: een basis bierbrouw pakket, een Colourful Blond biertje en een Brew Monkey glas.

Klik op de afbeelding of naam van het product voor meer informatie.

receptenkaart zelf blond bier brouwen

Begin je Blond Bier Brouwavontuur Vandaag

Welkom! Als jij hier bent, ben je waarschijnlijk op zoek naar de ultieme manier om thuis blond bier te brouwen. Gelukkig ben je bij ons aan het juiste adres. Wij bieden de allerbeste Bierbrouw pakketten specifiek voor het brouwen van jouw favoriete Blond bier.

Onze blond bier brouwpakketten zijn de perfecte manier om thuis je eigen bier te brouwen. Of je nu een beginnende thuisbrouwer bent of een ervaren brouwer die zijn recept wil verfijnen, onze kits bieden alles wat je nodig hebt om aan de slag te gaan.

De Magie van Blond Bier Brouwen

Blond bier brouwen is een geweldige hobby en passie voor velen. Blond bier is een makkelijk te brouwen bier. Er hoeft maar weinig hop toegevoegd te worden tijdens het koken, wat zorgt voor een zachte smaak. Met de verschillende ingrediënten (mout, hop en gist) maak je een heerlijk speciaalbiertje.

Ontdek onze Bierbrouw Pakketten voor Blond Bier

Elk van onze bierbrouw pakketten bevat alles wat je nodig hebt om met succes je eigen blond bier te brouwen. Van gedetailleerde instructies tot hoogwaardige ingrediënten en professionele brouwgereedschappen, elk element is zorgvuldig samengesteld om je brouwervaring zo eenvoudig en plezierig mogelijk te maken.

Bierliefhebbers over de hele wereld waarderen de unieke smaak en textuur van blond bier. Nu kan je genieten van het proces om je eigen unieke versie te maken. Het zelf brouwen van blond bier was nog nooit zo eenvoudig!

Start Vandaag Nog met Blond Bier Brouwen

Er is geen beter gevoel dan je vrienden trakteren op een perfect gebrouwen blond bier dat je zelf hebt gemaakt. Het is tijd om je brouwvaardigheden naar een hoger niveau te tillen met onze bierbrouw pakketten voor blond bier.

Neem de tijd om door onze selectie van blond bier brouwpakketten te bladeren. Als je vragen hebt, neem dan gerust contact met ons op. Ons team staat klaar om je te helpen bij elke stap van je brouwreis en advies te geven over de verschillende producten

Eigen gebrouwen blond bier van Brew Monkey voor een Bierpakket Cadeau

Zakelijke aanvraag

Informatie workshop